Astrid Mulder

tekenkunstenaar | artiest

Scheidingslaan 1, 6704 PA Wageningen
as.rtist@hotmail.com | kunstenaresje.nl/

Astrid Mulder is als tekenkunstenaar gespecialiseerd in gedetailleerde illustraties vol natuurlijke patronen. De kijker kan verdwalen in de zoekplaatjes of zichzelf herkennen in de mythische wezens die voorkomen in de fantasierijke spookverhalen. 
Ze gebruikt inkt en water op oud vergeeld papier, vaak bladzijdes van boeken of oud schetspapier.Thema’s in haar werk zijn droomwerelden vol dieren en antropomorfe wezens die wonen in boomhutten, pipowagens of kleine huisjes in verlaten steden. De natuur heeft haar plaats in deze antropogene wereld weer ingenomen.
Haar tekeningen zijn sprookjes met een rauwe ondertoon, moderne varianten op morele dierenfabels.Astrid waardeert de romantiek van het verval en de
zelfredzaamheid in de krakerswereld. In haar werk probeert ze daarom een beeld van de autonomen en vrijplaatsen vast te leggen. Doel is om haar belevenissen te documenteren en het verhaal te vertellen over deze DIY-wereld. Ze is de troubadour van culturele vrijplaatsen en ecodorpen.Ze woont momenteel in Ecodorp Wageningen en huurt een atelier in Renkum.
Ze is deel van Kunstcollectief MEWW, de mobiele ecodorp werkplaats Wageningen. Ze is de banshee van het performance duo the Goddess and the Banshee en speelt zingende zaag in de band de Shitfaced Mermaids.Voor het coronavirus was ze net begonnen met vol voor haar kunstenaarschap te gaan. Ze was bezig met het organiseren van culturele evenementen en festivals,
die gingen niet door. Ook verdwenen de illustratieopdrachten vanuit de muziekindustrie en werd een tour en alle optredens ook afgelast. Ecodorp Groenlandje waar ze woonde moest ook vertrekken. Op 1 juli was een spectaculaire publieke optocht naar het stadhuis als afsluiting.Ze had geen recht op TOZO dus geen inkomsten. De verhuizing nam tijd om te ondernemen weg. Maar corona bracht wel meer verbondenheid met Wageningen. Het voelt nu nog belangrijker om een inspiratiebron en verhalenverteller te zijn.

www.instagram.com/ashetkunstenaresje/