Dorien Roggekamp

fotograaf | grafisch vormgeefster

Floralaan 43
6707 HN Wageningen
doordruk@hotmail.com | dorienroggekamp.myportfolio.com/people

In mijn foto’s zoek ik naar schoonheid in het alledaagse en ik werk graag aan projecten die mensen verbinden. Thema’s die in deze coronatijd uitvergroot werden. Alles kwam in een ander licht te staan. Niet alleen de wereld buiten veranderde, maar ook dicht bij huis. En in huis. Alles wat vanzelfsprekend was, was opeens niet meer vanzelfsprekend. Werk, gezinsleven, sociale contacten, uitgaan, cultuur, gezondheid.
De eerste weken waren voor mij een werkelijke isolatie. Spannend, onwerkelijk, uitdagend. Opdrachten vielen weg of werden uitgesteld. En wat doe je als fotograaf met deze bijzondere tijd.
Hoe ga je dit vastleggen. Want dat we opeens midden in een situatie zaten die de geschiedenisboeken in zou gaan was wel zeker. En het moest nú, want voor je het weet is het weer voorbij. Dat dachten we toen….
Iedere dag wandelen gaf me inspiratie en de ruimte die ik nodig had. Ik ontdekte dat Wageningen nog meer schoonheid in natuur bezat dan dat ik al wist. De Eng, de uiterwaarden, wat vanzelfsprekend leek, zag ik met nieuwe ogen. De foto’s zagen er hetzelfde uit, maar toch was er iets veranderd.
Door de isolatie voelde ik nog sterker hoe belangrijk verbinding met anderen is voor mij en mijn werk.
Toen de maatschappij weer voorzichtig begon te bewegen ging ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Niet het slachtoffer zijn van beperkingen, maar verder kijken. Voorbeeld hiervan is het Zin Zin verhalen-maak-weekend aan het begin van de zomer, dat we in een paar weken uit de grond stampten.
Deze periode daagt ons uit tot een reset: de wereld zien met een verse blik. Waar liggen nieuwe mogelijkheden, wat hebben we niet meer nodig, waar vind je schoonheid op onverwachte plekken?

www.instagram.com/bindiworks/ www.linkedin.com/in/dorien-roggekamp-9020211a/


Ik Vraag Me Af, Wageningse jongeren (2016, 5 minuten versie). Een project samen met filmmaakster Pauline van Tuyll, waarin Wageningse scholieren en jonge vluchtelingen elkaar ontmoeten. Vragen en antwoorden over het leven vanuit verschillende culturen. Naast de 5 minuten film is er ook een versie van 25 minuten.