Frouwien Soenveld

keramiste

Atelier “het blauwe hek”, Bernhardstraat 10a
6707 CM Wageningen
f.soenveld@planet.nl | www.eigenwijzetegels.nl/

Terwijl de tijd stil lijkt te staan en verdere persoonlijke contacten tot een minimum worden terug gebracht, vind ik de ontspanning om nieuwe ontwerpen voor mijn tegels te maken.
Wanneer Nederland in lockdown gaat ben ik bij vrienden in Vledder. Ik kan 6 weken blijven om de kans met het virus besmet te worden zo klein mogelijk te houden. De gezamenlijke dagelijkse (verplichte) bos- en heidewandelingen in Drenthe, het heerlijke eten en de rust hebben mij enigszins doen wennen aan de nieuwe tijd.
Zonder de corona crisis zou ik, in mijn atelier “het blauwe hek” hard werken voor de verkoop op de keramiekmarkten in binnen- en buitenland, welke natuurlijk niet door zijn gegaan.
De “gekregen” tijd heb ik benut met iets wat ik altijd al had willen doen. Een systematische volgorde aanbrengen in mijn, door de jaren heen, gemaakte werken. Vooral de tegels vallende onder de naam “Italiaanse Renaissance”, verdienen de aandacht.
Dit is gelukt en er zijn vier gedrukte fotoboeken van gemaakt. Het plafond in het Uffizzi museum, in Florence is hiervoor een grote inspiratie bron geweest.
Zelf vind ik dat ik tot nu toe de tijd redelijk door gekomen ben, al hoop ik dat ik binnenkort toch weer klei aan mijn handen heb, zodat ik met het volgende project “ Middeleeuwse tegels” beginnen kan.


Klei is mijn tekenpapier, tegels zijn mijn passie.