Haico van Dijk / BRANSZ

maker | danser | docent | ondernemer

Nude 38
6702 DM Wageningen
info@bransz.nl | bransz.nl

In februari stond de BRANSZ-agenda nog vol met het gene dat we het liefst doen, namelijk het geven van lessen, workshops en optredens. In maart was alles ineens anders.
 Alle optredens verdwenen langzaamaan van de agenda, alle workshop werden gecanceld en de lessen mochten alleen digitaal doorgaan. Zelfs onze eindvoorstelling mocht voor het eerst in 73 jaar niet doorgaan.
Ons docenten-team was fantastisch en pakte de draad snel op, eerst met youtube lessen en later met live online Zoom-lessen. Hoe snel of goed we ook inspeelde op de situatie, niets leek voldoende. Veel leerlingen, die het goed doen op structuur en regelmaat, hebben we helaas niet terug
gezien. Na de online lessen volgden de buitenlessen. Deze waren soms heerlijk, maar haalden het vaak niet bij de ervaring binnen, waar onze ruimtes speciaal voor onze lessen zijn ingericht. In een periode waar we normaal 1/5 nieuwe leerlingen in de school mochten verwelkomen, zagen we ondanks onze inspanningen 1/4 van onze leerlingen vertrekken. Het voelde soms als dweilen met de kraan open. Toch zijn we constant in onszelf blijven geloven. Hierdoor konden we, wat er ook gebeurde met positieve energie doorgegaan. 

Als creatieve ondernemers, hebben we natuurlijk vooral in een tijd als deze niet stil gezeten.
Voor elke stijl die we bieden, hadden we al
specialisten die de passie en de cultuur die bij de stijl hoort ‘echt’ kunnen overdragen en niets liever doet dan dat. Toch hebben we ondertussen dappere keuzes gemaakt met de inzet op nog betere makers en docenten. Zo zag zelfs een hele nieuwe tak het licht, namelijk de Urban Sports, met o.a. Tricking, Freerunning. Ook wisten we specialisten in, voor Wageningen nieuwe dans stijlen te halen, namelijk voor Modern-Jazz, Popping en Locking. Nu de lockdown voorbij lijkt, stroomt BRANSZ gelukkig snel weer vol en lijkt onze energie niet voor niets geweest. Ik ben erg trots op ons team dat, we zelfs in deze uitdagende tijd vooruit hebben durven kijken.

www.instagram.com/bransz_/ www.facebook.com/StudioBransz/ nl.linkedin.com/in/haico-van-dijk-453ba34b https://twitter.com/studiobransz