Hans Dijkstra

fotograaf | filmmaker | lithograaf | bewaker cultureel erfgoed

Generaal Foulkesweg 72, 6703 BW Wageningen
hans@gaw.nl | www.gaw.nl

Door covid-19 stond ineens alles stil. Het raakte me niet. Mijn wereld stond al op zijn kop. Mijn oudste dochter was er niet meer. De wereld leek opeens mee te rouwen. Maar elkaar troosten was taboe geworden. Ik pak de draad weer op. Liefde voor alles wat er nog is stuwt mij voort. Onze jongste dochter, onze familie en vrienden, mijn mooie werk en ons mooie gebouw Schip van Blaauw. Ik wil weer verbinden, contact maken, meer dan ooit.

Bijvoorbeeld via mijn fotografie, waarbij mooie gesprekken ontstaan en zelfs vriendschappen. Het is fijn dat Robbert Kamphuis me vroeg om 43 Makers te portretteren. Vrienden en bekenden kreeg ik voor de lens en ook bijzondere mensen die ik nog niet kende. Alleen daarom is Wageningse Makers een bijzonder project. Het gaat ergens over, het doet ertoe.

 

Zo ben ik het liefst bezig: samen met anderen werken aan projecten waar fotografie, video, vormgeving, webdesign, tekst en inhoud bij elkaar komen. In ons bedrijf GAW ontwerp+communicatie kan ik gelukkig aan dit soort projecten werken.

Warm loop ik ook voor het Schip van Blaauw, het honderd jaar oude universiteitsgebouw in Amsterdamse Schoolstijl. Neem eens een kijkje op www.schipvanblaauw.nl. De Makers heb ik onze monumentale collegezaal geportretteerd. Het Schip van Blaauw is toonaangevend cultureel erfgoed, zowel lokaal als nationaal! Van dit rijksmonument moeten veel mensen kunnen genieten. Tijdens Open Monumentendag en de Culturele Ronde stellen we ons pand dan ook graag open. Op aanvraag geef ik rondleidingen. In het

gebouw vinden meerdere bedrijven en organisaties onderdak. De collegezaal verhuren we voor kleine congressen en bijeenkomsten. We zijn ook een trouwlocatie. Allemaal dingen waar ik me intensief mee bezighoud.

Mijn oudste dochter kwam hier vaak en graag; mijn enthousiasme had ik op haar overgedragen. Ze hielp me in de bediening bij bijeenkomsten en kwam studeren als het op de universiteit te druk was. Het was ook haar plek. Met haar in gedachten en omringd door warme mensen ben ik graag op het Schip. Hier vind ik houvast om door te gaan en me nog meer dan voorheen bezig te houden met dingen waar ik enthousiast van word en waar ik energie aan ontleen.

www.linkedin.com/in/hansdijkstragawbvbeeld/

 

 

Beeldend kunstenaar Maike Brinkman onderwerpt het bos van haar jeugd en andere natuur aan vragen als: wat is ongerepte natuur, waar voel ik me veilig en hoe verbonden zijn wij als mens nog met natuur? Een korte video-impressie van het boekproject Phantom Limbs.