Ingeborg Leeftink

kunstenaar | vormgever

Simon Vestdijkstraat 41, 6708 NW Wageningen
info@borgart.nl | www.borgart.nl

Corona voert me terug naar de tijd van de autoloze zondagen. In die tijd vonden vele mensen dat ze beperkt werden in hun vrijheden, maar als kind genoot ik van rolschaatsen op de lege ‘grote weg’. Heerlijk lange stukken rollen zonder je te hoeven bekommeren om de auto’s die normaal gesproken de stoorzenders waren in je spel. Ultieme vrijheid was het. Daarbij was de wereld stiller, groter en kleiner. Groter, omdat mijn speelveld werd verruimd, kleiner omdat ook ik meer op mezelf werd teruggeworpen.

Dat gevoel van toen ervaar ik ook nu weer: de buitenwereld die van alles van je vraagt is even heel ver weg. Ik kan me

terugtrekken in mijn eigen kleinere wereld. Daar heb ik ineens veel meer ruimte om te spelen met de dingen binnen mijn bereik, mijn gedachten, mijn ideeën, mijn linoprints.

Ben ik door Corona beperkt? Jazeker, ook bij mij vallen werkzaamheden weg. Ik geef even geen cursussen of workshops, exposities zijn geannuleerd en ik heb minder ‘live’ contacten met anderen. Maar ik ervaar die beperkingen ook als nieuwe ruimte. Het geeft ruimte voor alles waar voor Corona geen ruimte voor leek te zijn. Ik krijg ruimte om zélf tot nieuwe dingen te komen. En ik zoek actiever naar nieuwe wegen. Op veel vlakken: kunst, creativiteit,

dagindeling, werkzaamheden, sociale contacten. Nu alles tot rust komt en we beperkt worden in wat zo vanzelfsprekend was, zijn die nieuwe wegen onontbeerlijk.

Ik kijk naar deze bijzondere periode zoals ik dat ook vroeger deed: nieuwsgierig en openstaand voor nieuwe mogelijkheden. Zoals vroeger bij het rolschaatsen iedere nieuwe weg de belofte van een tocht zonder weerstand in zich had, op een nieuwe, gladde deklaag, zo kijk ik ook nu uit naar de nieuwe wegen die ik – en vele anderen met mij – ontdek tijdens en na Corona.

www.instagram.com/ingeborg_leeftink/ www.facebook.com/ingeborg.leeftink https://twitter.com/Borgje www.linkedin.com/in/ingeborgleeftink/


Passie voor Print, een sfeerimpressie van mijn passie voor het maken van linoprints, gemaakt in mijn atelier.