Marieke Scheijgrond

beeldend kunstenaar

Ooststeeg 138
6708AZ Wageningen
mscheijgrond@gmail.com | www.mariekescheijgrond.nl

Corona, ik kon het woord niet meer horen. De nieuwsapps heb ik van mijn mobiel gegooid, de tv bleef uit. Het gezin, de tuin en het huis waren mijn wereld. Opeens zag ik meer details, hoorde ik meer vogels en rook ik de natuur. Ik ontdekte nieuwe plekken in mijn geboortestad, Wageningen. Ik kreeg meer waardering voor wat ik allemaal heb, gezondheid, familie, vrienden, een eigen plek. Stiekem hoopte ik dat door het stilvallen van mijn andere werkzaamheden als dansdocent en kok, er ruimte zou komen om lang en ongestoord door te kunnen werken in mijn atelier. Dat bleek toch lastig met 2 schoolgaande kinderen. Opeens was ik thuisjuf en dat vroeg aandacht en tijd. Ik moest echt zoeken naar een manier om toch mijn werk te kunnen blijven maken. Door deze periode weet ik nu wel wat er voor mij echt toe doet en wat bijzaak is.
Ik schilder en teken voornamelijk dieren en portretten. Soms gaat dat makkelijk, soms is het een worsteling en soms gewoon werk. Dat is wat ik het liefste doe. Nieuwsgierig? Kijk op mijn site of instagram.

www.instagram.com/marieke_scheijgrond/ www.facebook.com/marieke.scheijgrond.7/ www.linkedin.com/in/marieke-scheijgrond-70ba3729/