Mariëlle Wintgens

keramiste

Nude 28, 6702 DL Wageningen
info@mariellewintgens.nl | www.mariellewintgens.nl

Ontsnappend aan de ‘lockdown’ heb ik gewerkt met mijn emoties en gevoelens om nieuwe keramische sculpturen te maken. Er waren geen exposities, geen workshops en cursussen. Wat heb ik dat gemist! Het was stil in mijn nieuwe atelier, ik tekende het contract begin maart 2020. Eindelijk had ik een ruimte om zelf te werken waar ik ook groepen kon ontvangen voor boetseercursussen en workshops speksteen bewerken. Wat was ik blij!
Een week later was er de ‘lockdown’.Als kunstenaar doe je dan wat je het beste kan. Je terugtrekken in je atelier, bezinnen op je werk en aan de slag gaan. Terug naar de basis, de essentie van mijn werk.
Keramiek en vorm. Ontsnappen aan alledaagse beslommeringen en met de handen in de klei. Simpel!
De organische vormen die mijn werk kenmerken zoeken langzaam hun weg. Door COVID-19 is er een grote focus op de mens, op welzijn, gezondheid en zorg voor elkaar. Deze aandacht voor de mens, voor het lichaam is nu meer dan ooit terug te zien in mijn werk.Naast mijn keramisch werk loopt aan aantal zaken gewoon door. Waaronder de administratie waarin goed te zien is dat er geen inkomsten zijn. Maar ook de website moet bijgewerkt worden; het kopje nieuws toevoegen, want er is een hoop veranderd.
Onder voorbehoud een planning maken voor het najaar en nadenken wat ik kan organiseren om potentiële cursisten te werven. In de zomer reageerden mensen enthousiast op mijn 1+1 gratis actie. Op afstand en de regels volgend van RIVM was het mogelijk privéles te krijgen waarbij je een andere persoon gratis mee mocht nemen. Het deed mij goed weer mensen te zien en mijn kennis van keramiek en speksteen over te kunnen dragen.
Neem eens een kijkje op mijn website en wie weet, zie ik je binnenkort in mijn atelier!

www.instagram.com/mariellewintgens/ www.facebook.com/mariellewintgens.nl www.linkedin.com/in/mari%C3%ABlle-wintgens-10a527166/