Mark Toxopeus

pianist

email@email.com | www.marktoxopeus.nl

Binnen een paar luttele dagen werd mijn hele concertagenda leeggeveegd. Ik zou dit voorjaar meerdere optredens in en rond Wageningen hebben gehad.
Als geboren en getogen Wageninger heb ik hier mijn muzikale roots liggen: bij mijn pianolessen bij Hedy Lange en Steven Hoogenberk, en bij het schoolensemble van het Pantarijn, olv Cees Mobach. Na mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik teruggekeerd en heb hier mijn praktijk opgebouwd.
Ik ben vaste pianist bij Toonkunst Wageningen en Het Andere Koor. Wageningers kunnen mij kennen van de Arboretumconcerten in de Arboretumkerk, of van uitvoeringen van het Wagenings Symphonie Orkest, het Cantatekoor en VivaVoce, of wellicht van een van de vele gekke projecten van Cees Mobach.
Tot Corona trad ik regelmatig op in het hele land, maar vanaf half maart werd het in één klap stil. Sinds de zomer worden maar mondjesmaat de eerste projectjes weer hervat.
Om eerlijk te zijn: de culturele sector verkeerde echter voor Corona al in zwaar weer. Door jarenlange bezuinigingen waren de gages gedaald tot haast onwerkbare waardes. Na Corona zal dat er niet beter op worden. Dit heeft mij doen besluiten de vrijgekomen tijd te besteden aan het oriënteren op werk in andere sectoren. Ik geloof dat het goed is voor een mens om nieuwe dingen te leren en verwacht dat het me ook op muzikaal gebied nieuwe inspiratie zal geven. Want ik wil uiteraard blijven pianospelen. Dat zit in me.

www.linkedin.com/in/mark-toxopeus-30075033/


Pianoconcert van Ravel met Het Wagenings Symfonie Orkest, op 12 april 2008 in de Beurs van Berlage, Amsterdam