Mark Verdoes

beeldend kunstenaar

Aan de Rijn 5, 6701 PB Wageningen
studio@markverdoes.com | markverdoes.com/

Alles verandert continu van vorm. Mark Verdoes zijn werk is een reflectie van hoe hij de wereld ervaart en een poging zijn eigentijdse visie op de kosmos te visualiseren.Volgens Mark Verdoes (Den Haag, 1960) moet kunst een ervaring zijn, een zintuigelijke en fysieke uitdaging aan de kijker. Doordat kijkers niet meteen snappen wat ze waarnemen, worden ze uitgedaagd na te denken, en voorbij te gaan aan het voor de hand liggende. Hij hoopt op te roepen tot oorspronkelijke gedachtes en daarmee deuren te openen naar andere dimensies. Verdoes zijn werk is een reflectie van hoe hij de wereld ervaart en een poging zijn eigentijdse visie op de kosmos te visualiseren. Zijn werk is een eigenzinnige mengsel van technieken en materialen waarin het gestuurde toeval een belangrijke rol speelt. De natuur is hierbij de sturende kracht achter alles. Hij werkt samen met de elementen, gretig gebruik makend van de onvoorspelbaarheid van bijvoorbeeld lucht (hitte) en water. Veel van de benodigde technieken heeft hij zelf ontwikkeld. Zo ontwikkelde hij een methode om fotografie in zijn doeken te verwerken en weet hij

volgens een uniek procede het natuurlijke barsten van klei te vangen in zijn werk .

Mark Verdoes begon zijn carriere als kunstzinnig fotograaf voor bladen als Esquire en Avantgarde, maar de behoefte aan creatieve vrijheid zorgde ervoor dat hij zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot veelzijdig beeldend kunstenaar met exposities sinds het begin van de jaren negentig. Sindsdien werkt hij aan een oeuvre dat sterk geinspireerd is door de Tao en de natuur.

www.instagram.com/markverdoes/ www.facebook.com/mark.verdoes


An interview with visual artist Mark Verdoes where you see him working at his studio by the River Rijn in Wageningen Holland, as an integral part of the project I Am The River, the theme arises from the question “where is the idea”?