Martijn Adelmund

schrijver

Aan de Rijn 5, 6701 PB Wageningen
mail@martijnadelmund.nl |

Door corona leerde ik beter stilstaan en kijken. Schrijven is observeren en dat vervolgens delen met anderen. Het is het meest intieme dat ik ken – want ik leen een ander mijn ogen, mijn hart en mijn hoofd. Het is introvert en persoonlijk en tegelijkertijd het meest sociale waar ik toe in staat ben. Schrijven kan een vorm van overgave zijn, een loslaten. Mijn laatste boek is DeWolffs Bestiarium. Het heeft voor mij gediend als vormexperiment, een schakel tussen mijn commerciële werk na 2006 en het inhoudelijkere, meer sensitieve werk sinds 2016. De poëzie die ik als stadsdichter van Wageningen bracht, heeft me op dat pad gezet. DeWolffs Bestiarium (2019) is een meeslepende vertelling in woord en beeld, in proza en poëzie – op momenten verstillend literair en op andere behaagzieke pulp. Het wil genre-oversteigend zijn. Het is goed besproken en nog steeds via de boekhandel bestelbaar. Het gaat over liefde voor boeken en over eenzaamheid.
Dit is een beschrijving van de inhoud: Anton is niet echt gelukkig. Hij slijt zijn dagen door te werken in een statige oude universiteitsbibliotheek. Als hij kennismaakt met het werk van de jonge kunstenaar Maarten de Wolff vindt hij
nieuw elan. Hij ordent en alfabetiseert de tekeningen en begint een bestiarium samen te stellen. Vanaf dat moment neemt zijn leven een spannende wending.
Door ‘DeWolffs Bestiarium’ komt hij in aanraking met een geheim genootschap van boekdrukkers, de ware liefde en zijn eigen duistere kant. Zal Anton op het rechte pad blijven, of bezwijkt hij voor de verlokkingen van het bestiarium?

www.facebook.com/martijnadelmund www.linkedin.com/in/martijnadelmund


Dit audiofragment laat gedichten horen uit DeWolffs Bestiarium. (Voorgedragen door de auteur : Martijn Adelmund / Piano: Hermanus Artisticus).