Maud Pfeiffer

beeldend kunstenaar

Wageningen
info@maudpfeiffer.nl | www.maudpfeiffer.nl/

De natuur in al haar vormen is mijn grootste inspiratiebron. De omgeving van Wageningen is natuurlijk prachtig, maar ook in mijn achtertuin ontdek ik de mooiste dingen.
Het is een verademing om weer terug in Wageningen te zijn! Na 2,5 jaar in Antwerpen te hebben gewoond voor mijn studie, ben ik aan het begin van de COVID-19 periode terug verhuisd. Ik merk dat ik weer boordevol inspiratie zit doordat ik me hier kan omringen door het bos, de uiterwaarden en de Rijn. De natuur heb ik echt gemist in de grote stad. Helaas heeft COVID-19 er voor mij ook voor gezorgd dat een aantal opdrachten zijn komen
te vervallen of voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld. Financieel erg vervelend, maar wat betreft creativiteit merk ik dat deze periode ruimte geeft voor bezinning en dat er nieuwe ideeën ontspruiten.
Tijdens mijn afstuderen aan de kunstacademie heb ik naast behang en cadeaupapier, mijn eerste lijn postkaarten ontwikkeld. Het is voor mij belangrijk dat de illustratie op een kaart ook de boodschap van de afzender meedraagt. Deze visie draag ik ook uit met mijn andere werk. Zo heb ik verschillende illustraties in opdracht gecreëerd, die gebruikt zijn voor logo’s, visitekaartjes, flyers, uitnodigingen en geboortekaartjes.
Bij het maken van deze creaties probeer ik altijd de wensen van een ander te vervullen en tegelijk mijn eigen stijl te behouden.
Daarnaast kan ik me ook erg uitleven op allerlei andere technieken met het maken van vrij werk. Naast tekenen en schilderen maak ik ook graag etsen en houtsnedes. Hoe abstract het soms ook lijkt, ik zie de natuur altijd terug in het resultaat. Mijn nieuwste postkaartjes met botanische prints zijn in verschillende winkels in Wageningen en omstreken te vinden en naast mijn overige werk ook te koop via mijn website. (H)art voor de natuur: alle postkaarten op ecopapier!

www.instagram.com/maud.made/?hl=nl www.linkedin.com/in/maud-pfeiffer-76284ab7/