Nicole Pluim

kunstenaar

Floralaan, 49
6708 EH Wageningen
nicolepluim@hotmail.com | nicolepluim.nl/

Nicole Pluim (1958) is steeds op zoek naar nieuwe wegen om haar creativiteit vorm te geven. Ze heeft gewerkt als goudsmid, ze schildert, tekent en maakt illustraties.

Ik vind deze Coronatijd verschrikkelijk en het maakt me angstig. Toch kan ik ook wel de humor ervan inzien en ik vond het dan ook leuk om mijn angst om te zetten in het beeld van een vrouw met een anti-Corona hoepelrok en een stok van 1,5 meter. Dáarvoor werkte ik samen met Martinus de Kam. Geweldig om samen te werken en hiervan de meerwaarde te ontdekken. Want ondanks dat ik graag alleen schilder, of in mijn uppie op een terras schetsjes

maak van de mensen om mij heen, stimuleert samenwerken en brengt het je verder; 1 plus 1 wordt dan 3.
Voor de verhalenbundel De rollator van mevrouw Bloem (Martinus de Kam) heb ik de boekomslag ontworpen en een tiental illustraties getekend. Tegelijkertijd hebben Martinus en ik een expositie van inkttekeningen met gedichten voorbereid. Helaas kon noch de boekpresentatie, noch de expositie doorgaan, omdat Corona zorgde voor een lockdown. De 200 folders van de expositie BEELDSPRAAK liggen nu thuis. Zo jammer.Gelukkig was het deze zomer prachtig weer en de terrasjes gingen weer open. Terrasjes zijn een ideale plek
om te schetsen. De bezoekers zijn met hun ‘eigen ding’ bezig en letten niet op mij die een tafeltje verderop met potlood, schetsboekje en aquarel bezig is om haar omgeving op papier te zetten. Ik kan mijzelf zo een hele middag vermaken en mijn vaardigheden verbeteren.
Creativiteit is iets wat ik niet alleen toepas bij het tekenen, het schilderen of het schetsen. Creativiteit is voor mij een ‘manier van leven’. Het maakt me gelukkig, omdat ik in oplossingen denk en in mogelijkheden. Oplossingen zorgen voor beweging en een toekomst. Ondanks de angst.

www.instagram.com/nicole_pluim/ www.facebook.com/illustratiesnicolepluim