Niels Mulder

Fotograaf

Oude Diedenweg 18
6704 AD Wageningen
niels@ngmulder.com | ngmulder.com

Corona sloot veel deuren, maar gaf ook tijd en ruimte om na te denken, stil te staan en te bewegen in een land gedomineerd door heel nieuwe dynamiek.
Tijdens de uitbraak van de crisis was ik voor mijn WUR-bachelor in Istanbul voor een minor. Ik heb besloten te blijven, wat goed uitgepakt heeft. Er was opeens tijd. Veel tijd. En op straat kwam er ruimte, op een plek waar die normaal nooit was. Ik ga vaak voor documentaire werken de straat op, vroeg of laat. De omliggende stilte was voor mij een cadeau. De honden, die normaal zoveel drukte kenden, zagen nu
alleen mij. We dwaalden samen door de straten. soms liepen ze maar even mee. Soms langer. En dan vervolgden ze hun eigen weg weer. Fraaie portretten kon ik daardoor maken, zonder in beeld gestoord te worden door menselijke wezens. Het was bijzonder een stad als Istanbul opeens in deze stilte te zien.
Als fotograaf ben ik analoog begonnen. Ik leerde goed en rustig kijken. Toen ik op digitaal overstapte ben ik vooral portretten gaan maken. Later kwam daar het documentair werk bij.
Geïnteresseerd ben ik in hoe de mens leeft. Hoe ze het leven inricht. In 2018 leidde dit tot een korte serie over de flats aan Rooseveltweg in Wageningen. Nu focus ik me weer veel op het analoge werk. Ik merk dat dat toch het meest tastbaar is.
Ik ben Niels. Ik studeer aan de WUR, daarnaast aan de Fotoacademie in Amsterdam. Zoek me op!

www.instagram.com/ngmulder/ www.facebook.com/ngmbass/ www.linkedin.com/in/niels-mulder-331589ba/


Naast fotografie maak ik ook vaak (bedrijfs-)video’s. Deze video maakte ik voor de band Novas Trilhas, net voor de crisis begon.