Raymonde van Santen

beeldend kunstenaar

Generaal Foulkesweg 257
6703 DK Wageningen
rays4all@gmail.com | www.raymondevansanten.com

Wat een schrik en verbijstering, vooral na een aantal besmettingen en overlijdens in de naaste omgeving! Vervolgens veranderden, door de ingestelde lockdown, drukke dagen in tijd met ruimte voor bezinning en genieten van kleine dingen.

Vrijwel tegelijkertijd ging een samenwerkingsproject met een kleine steenfabriek van restauratiestenen van start. Hierdoor bevond ik mij overdag in

een heel plezierige bubbel: geen afspraken, ongestoord werken in een grote ruimte, gering contact met anderen, uitzicht op de uiterwaarden. Tijdens de dagelijkse rit door de uiterwaarden zag ik ze onder water staan, weer droogvallen, de koeien van stal komen, het mais groeien, en op de fabriek de boerenzwaluwen nestelen onder het dak van de werkruimte. Heerlijk was dat! Ik was mij zeer bewust van de lente en de zomer. De bubbel is inmiddels wel gesprongen. De “oude” verplichtingen komen (te) snel weer terug, en het kost meer moeite om je aan de maatregelen te houden. De onrust en ongedurigheid van sommige mensen is begrijpelijk maar verontrust mij wel. Nu de dagen korter worden en het weer herfstachtig vraag ik mij vaker af hoe en wanneer dit alles zal eindigen.

www.facebook.com/raymonde.vansanten


“steengoed” toont een gevouwen fotoboekje met beelden van kleuren en patronen die mij elke keer weer boeien als ik op de steenfabriek rondloop.