Atelier van Corven

ruimtelijk vormgever

Celebesstraat 1
6707 ED Wageningen
info@ateliervancorven.nl | www.envancorven.nl

Toen corona kwam had ik nog 2 opdrachten met de verwachting dat dat het dan wel was voor de komende tijd. Lekker rustig, een soort vakantie. Ik had er al zin in. Het liep anders. Opeens kwamen de bestellingen van alle kanten. Kunt u ook een bakfiets ontwerpen en maken om urnen te vervoeren? Welzeker. Honden, bloemen, bier. Ineens was ik op de juiste tijd op de juiste plaats en dat is me niet vaak overkomen.Na een zwerftocht langs verschillende beroepen ben ik uiteindelijk in 2003 afgestudeerd aan de Design Academie in Eindhoven. Hieronder een stukje uit een recensie van mijn afstudeerwerk Victor Mobilae van cultuurfilosoof Francis Smets. Mooier kan ik het zelf niet verzinnen.

“Het Serieux van dit project is werkelijk ontroerend. Er werd verschrikkelijk veel moeite gedaan om iets te maken waarvan men op voorhand al weet dat het niet zal werken. Natuurlijk zal dit tuig de noordpool nooit bereiken. Het is zinnige onzin.

Maar het is ook beeldend meesterlijk vorm gegeven. De robuustheid van het wagentje dat meer weg heeft van een marslander met 4×4 aandrijving contrateert scherp met de kwetsbaarheid van datgene wat het vervoert. Dat zo ‘ruwe’ handen met zoveel liefde het fragiele leven koesteren maakt ons mensen des te beschaamder. Kortom, een kunstenaar had dit niet beter kunnen bedenken, vormgeven en uitvoeren.”

 

Enfin, dat was toen. Na een aantal jaren kunst in de openbare ruimte kwam de kredietcrisis en dat was dat.

Inmiddels ontwerp en maak ik elektrische bakfietsen op maat. Met veel liefde en nog ruwere handen. Ook leuk. www.envancorven.nl

www.facebook.com/EnvanCorven/ www.linkedin.com/in/ateliervancorven/