Sampoerna Soekhram

muzikant | percussionist

Veerstraat 37
6703 CA Wageningen
samsoekh@hotmail.com |

Corona en muziek. Alles ligt stil. Geen optredens. Eigenlijk was het stiekem best wel lekker. Je hobby moet je dan verplaatsen naar klussen in huis, tuin en keuken. Nu gaat het een beetje. De bigband ‘Sound of Science’ van de Universiteit waar ik ruim 15 jaar in speel heeft de repetitie hervat volgens RIVM richtlijnen. Dit is wel ingewikkeld maar het is leuk om elkaar weer te zien en samen te musiceren.

Ik ben Sampa Soekhram en ben percussionist. Als kind een drumstelletje gemaakt van potten en pannen op het erf in Suriname. In Nederland op 12 jarige

leeftijd in 1975 gekomen. Met vrienden begonnen we jeugdbandje ‘El Savor’ waarmee we Latin Rock muziek maakten. Ik heb ook veel Surinaamse Hindoestaanse muziek gemaakt in verschillende bandjes.

Op dit ogenblik speel ik in een funk band ‘Belgrave’. Ook heb ik een ‘Bollywood Ensemble’ dat ruim 5 jaar bestaat. Daarnaast maak ik cajons. Houten kistjes waar je op kan trommelen. Dit doe ik op De Helling in Arnhem. Ik ben houtbewerker geworden omdat ik iets wilde doen met met handen. Muziek maken is voor mij een goede uitlaatklep en daar kan ik m’n ei

in kwijt. Ook ben ik freelance muzikant. Onlangs met ‘Samen voor Ede’ opgetreden in theater Cultura in Ede. Daar hebben we met muzikanten uit verschillende landen samen muziek gemaakt. Er waren muzikanten uit SyriĆ«, Turkije, IndonesiĆ«, Polen, Eritrea en Nederland. Dit was een geweldig project.

Ik hoop dat Corona zo snel mogelijk weg gaat en dat er een medicatie voor komt. Het heeft de hele wereld gepakt. Hierdoor is er van alles op de kop gegaan. In de toekomst zullen we gaan zien wat het doet.