Sebastiaan Terlouw

houtdraaier | meubelmaker

Lawickse Allee 64
6707 AK Wageningen
sebastiaan@edelhout.com | www.edelhout.com

Eind 2019 kwam ik, niet geheel onverwacht, zonder werk te zitten. Ik gunde mezelf wat tijd en plande een periode van rust en bezinning. Ik heb me vol overgave op het houtdraaien gestort en vond daarin een weg om zowel mijn creativiteit als respect voor de natuur te uiten.
Begin dit jaar was ik klaar voor een nieuw begin, een nieuwe omgeving. Net toen ik vol enthousiasme en goede moed mijn lijntjes had uitgeworpen, kwam het land

tot stilstand. Deze onverwachte wending gaf een moment van lichte paniek, maar bood me duidelijk ook een kans. De kans om mijn nieuw verworven ambacht verder te ontwikkelen.

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door hout en zoek ik naar de balans tussen materiaal en vorm. Want door de aanwezige rijkdom aan kleuren en structuren heeft hout feitelijk maar weinig vormgeving nodig. Bij werk in opdracht is

het niet altijd eenvoudig om deze balans te bewaken, maar in mijn vrije werk des te beter. Daar gaat het steeds om de vraag hoe ik de pracht van de natuur met mijn vormen het best voor het voetlicht kan brengen.

www.facebook.com/Edelhout