Martinus de Kam

schrijver van jeugdboeken, korte verhalen en gedichten

Rietveldlaan, 33
6708 SN Wageningen
t.kam@me.com | www.martinusdekam.nl

Corona, dat achterbakse schepsel met haar ronde naam, doet zich voor als de grote vriend van de schrijver. Haar vorm nodigt hem uit tot het maken van gedichten, een ode aan haar schoonheid.

De verteller van griezelverhalen zou haar willen knuffelen als dank voor haar hulp bij het construeren van het plot voor zijn thriller vol clich├ęs over onzichtbare moordenaars, dodelijke vleermuizen, verderf zaaiende knaagdieren en onwetende geliefden die hijgend de sluimerende dood verwekken.

Dankzij Corona vindt de schrijver rust. De schrijver die geen nee kan zeggen heeft opeens een prachtig argument om een bijeenkomst af te zeggen, weg te blijven uit de bibliotheek, niet op de verjaardag van zijn tante te verschijnen, de tante die zo dol op hem is. Ik wil niet het risico nemen dat ik je besmet, lieverd, zet hij op whatsapp, de kans is klein maar je weet het niet en ik zou de rest van mijn leven met een schuldgevoel rondlopen. De schrijver denkt: Corona, lieve schat, je hebt me gered, alweer een extra avond waarop ik aan mijn roman kan schrijven, heerlijk alleen in mijn hok, met mijn computer en mijn whisky. Maar pas op, schrijver, want de liefde is wederzijds.
Op een kwade dag wacht ze je op bij de Gall&Gall. Op de hals van de Johnny Walker Double Black wacht ze geduldig op jouw liefkozende hand. Ze klemt zich vast aan de vinger waarmee je een minuut later gedachteloos je jeukende neus beroert. Je loopt de winkel uit en ademt de heerlijke buitenlucht diep in je longen.
Zij is een ervaren minnares. Voor je het weet lig jij hijgend in haar bed en verstoft je manuscript op je schrijftafel.

www.facebook.com/Martinus-de-Kam-475364379207708