Trijnie Goudriaan

beeldend kunstenaar

Roghorst 55
6708KB Wageningen
trijnie.goudriaan@gmail.com | www.trijniegoudriaan.nl

Het maken van een schilderij is een proces van zoeken en vinden en weer loslaten. Steeds weer ontdek ik nieuwe facetten in dit proces. Soms is het proces ongrijpbaar doordat een gevoelsmatige interpretatie botst met technische regels voor wat betreft vorm en compositie. Sinds mijn afstuderen in 1985 aan de kunstacademie in Arnhem ben ik in Wageningen actief als beeldend kunstenaar. Ik schilder met acrylverf, al dan niet met structuur en mijn tekeningen zijn in houtskool. Mijn schilderijen zijn “abstract” maar vaak zijn elementen uit de natuur het uitgangspunt. Ik ben geboeid door landschappelijke vormen, door insecten, door verweerde muren.
De coronatijd heeft me wat werk betreft nog actiever gemaakt. De sociale contacten in groepen vielen weg en er bleef meer tijd over voor de kunst.


Een dienblaadje is op uiteenlopende achtergronden met verschillende structuren neergezet en gefotografeerd. In sommige schilderijen zijn deze foto’s in collages verwerkt. In de video zijn de stadia in dit proces te zien: een spel met een dienblaadje in tien schilderijen dat tenslotte in zand tot rust komt.