Willie B.

muzikant

Jan J de Goedestraat 3
6709 TD Wageningen
winand@chello.nl

“Toen ik in de loop van de zomer weer het podium op mocht kwam ik erachter hoe belangrijk livemuziek is: het heeft een onbeschrijflijke waarde, voor zowel mij als muzikant als voor het publiek. Door het delen van muziek worden mensen, vreemden voor elkaar, met elkaar verbonden.”

Al meer dan 25 jaar is Willie B. solo of in duo-verband actief op podia van bluesfestivals, kroegen en straatmuziek-festivals in Nederland, Duitsland en België. Hij staat garant voor kwaliteitsblues uit de jaren ’30,’40 en ‘50.

Willie B. begeleidt zijn eigen soul-volle zang met een unieke fingerpicking-stijl waarbij groove én solo’s centraal staan. Zelfs als hij op zijn one-string gitaar speelt krijgt hij menigeen aan het dansen.

Zijn repertoire bevat nummers van o.a. Muddy Waters, Big Bill Broonzy, Sonny Terry & Brownie McGhee, John Lee Hooker, Robert Johnson, Lightnin’ Hopkins, maar ook Tom Waits en eigen nummers.

In het verleden heeft hij het podium gedeeld met artiesten als Kenny Neal, James Harman, Elisha “Blue” Murray,

Long John Baldry, Monti Amundsen en Gene Taylor.

Bij het Nederlands Kampioenschap voor straatmuzikanten werd hij in 2018 winnaar in de categorie voor solisten, en in 2019 werd hij samen met Herbieblues winnaar in de categorie voor duo’s. In 2016 werd hij samen met “the Blue Sparrow” winnaar van het Straatmuziekfestival van Alphen aan de Rijn.

Willie B: zang, akoestisch gitaar, resonatorgitaar, one-string guitar (diddley bow)

www.facebook.com/willieb.bluesparrow


Goodmorning Blues